Folyamatosan bővülő intelligens otthon megoldások a Legrand kínálatában

1.)  A Valena Life Netatmo okos szerelvények mellett megjelentek a Céliane Netatmo intelligens megoldásaink is

Tovább bővült a Legrand intelligens szerelvénycsalád portfoliója, a Valena Life/Allure Netatmo mellé megérkezett a Céliane Netatmo is, melynek köszönhetően a megszokott okosotthon megoldásokat mostantól egy új design-ban is élvezhetjük.

Napjainkban egyre többet hallunk az okosotthonokról, okos megoldásokról. Legtöbbünkben már felmerült a gondolat, mi lenne, ha nekünk is lehetne okosotthonunk, de szeretnénk elkerülni a véséssel, utólagos vezetékezéssel járó munkálatokat, bonyolult rendszerek használatának kiismerését. Fedezze fel a Legrand és a Netatmo által közösen kifejlesztett intelligens kapcsolókat, redőnyvezérlőket és csatlakozó aljzatokat, melyeknél a rádiós technológia (Zigbee kommunikációs protokoll) a szerelvénybe süllyesztve található, így utólagos vezetékezés és falvésés nélkül is felokosíthatjuk otthonunkat.

Az újonnan bevezetett Céliane Netatmo-val, vagy a jól ismert Valena Life/Allure Netatmo rendszerrel egyszerűen elindíthatja a programozható szcenáriókat és egyidejűleg vezérelheti a termékcsaládba tartozó összes intelligens eszközt. A rendszer lehúzza a redőnyöket, kikapcsolja a csatlakozó aljzatokat és lámpákat, mindezeket egy utasítás segítségével.  A Legrand Home + Control applikációval távolról is elérhetjük okos eszközeinket.

Az okostelefonról is vezérelhető, illetve a legnépszerűbb hangvezérlő asszisztensekkel is kompatibilis intelligens fényerőszabályzó kapcsolók, redőnykapcsolók és csatlakozó aljzatok kombinálhatók a már megismert Valena Life/Allure Netatmo termékekkel, mivel a külső burkolatot leszámítva a technológia azonos. Három színben érhető el az új Céliane okosmegoldás: fehér, grafit és titán, de ahogy a korábbiaknál is, itt is érvényes, hogy kompatibilis a hagyományos Céliane keretekkel, ezáltal még több színvariáció áll a rendelkezésünkre.

A lakás vagy családi ház meglévő vezetékezése is használható, ezáltal nem csak újépítésű, hanem meglévő otthonokhoz is tökéletes megoldás. Egyszerűen lecserélheti a hagyományos egypólusú kapcsolóját intelligens Valena Life/Allure Netatmo kapcsolóra a meglévő süllyesztődobozt használva. Hasonlóan válthatja le meglévő redőnyvezérlőit, csatlakozó aljzatait a Legrand intelligens eszközeire, bonyolult munkálatok, komplex vezetékezés nélkül.

A telepítési folyamat a kezdő csomag (elengedhetetlen a rendszer kiépítéséhez) beépítésével kezdődik. A központi egység után egyéni igényekre szabva adható hozzá bármilyen kombinációban minden további eszköz. Így, ha csak a redőnyvezérlés felokosítása mellett döntene, akkor elegendő csak az ehhez szükséges intelligens redőnykapcsolókat, vezeték nélküli redőnykapcsolókat beszerezni és feltelepíteni, így alakítva ki könnyedén központosított okos-redőnyvezérlést.

Az érdeklődök számára dedikált okosmegoldások aloldalt hoztunk létre a legrand.hu weboldalon, ahol többek között a legfontosabb funkciókról, színvariációkról és a beüzemelésről lehet informálódni. Továbbá elérhető egy új összevont okoskatalógus, melyben a Céliane Netatmo termékeit is feltüntettük a meglévő Valena Life Netatmo szerelvények mellé, továbbá megtalálhatók benne az új Netatmo Pro termékek és a Classe100X Wifi kaputelefonok is.

2.)  CLASSE100X16E WIFI kaputelefonok

Új okoskaputelefonok a Legrand kínálatában

A Classe 100X16E új videó beltéri egység, mely ötvözi a modern megjelenést és az innovatív megoldásokat a beépített WiFi moduljának köszönhetően. Ezáltal állandó kapcsolatot létesíthet okostelefonja és a béltéri egység között, még akkor is, ha otthonától távol tartózkodik. A WiFi modul csatlakozik az otthoni routerhez, majd a Door Entry Applikáción és az alkalmazással együtt járó felhőszolgáltatáson keresztül mobilinternet kapcsolattal is, akár nyaralás közepén is elérhetőek a Classe 100X16E beltéri egységek funkciói:

–           Kaputáblára érkező hívásokat nem csak beltéri egységén tekintheti meg, hanem okostelefonján is beérkezik a hívás, melyet ott is fogadhat

–           Vezérelje távolról az rendszerhez csatlakoztatott elektromos zárakat, vagy a kapunyitást.

–           Kapcsolja a kertvilágítást, különböző aktuátorokat, pl.: locsoló rendszer

–           Bármikor aktiválhatja a Linea 3000 kaputábla kameráját, illetve a rendszerhez csatlakoztatott kamerákat, és kitekinthet, hogy lássa otthona környezetét

–           Hívhatja közvetlenül a beltéri egységet

A beltéri egység felszerelése után a Door Entry alkalmazás és a Classe 100X16E beltéri egység pár lépés alatt összepárosítható. Az applikációban az ingyenes felhasználói fiók létrehozása és bejelentkezés után, a beltéri egységen megjelenő QR kód leolvasásával és az otthoni WiFi adatok megadásával az egység automatikusan felcsatlakozik a hálózatra, ezt követően használható is már az eszköz. 

3.)  Netatmo Pro termékcsalád

2021-től elérhető a Legrand kínálatában a Netatmo Pro termékcsalád is, melyekkel tovább bővítettük intelligens megoldásainkat.

Felügyelheti otthona fűtését akár okostelefonon keresztül is az intelligens termosztátoknak, radiátor szelepeknek köszönhetően. Létrehozhat ütemterveket, így növelheti otthona energiahatékonyságát, de okostelefonján egyetlen érintéssel átírhatja a szokásos menetrendet. Ebben a Home + Control applikáció lesz a segítségére, mely hangvezérléssel is irányítható, illetve IFTTT-vel is kompatibilis.

Otthona biztonságáért válassza a Netatmo Pro kameráit, melyek videóképét bármikor eléri telefonján keresztül és melyekkel azonnali értesítéseket kaphat otthonáról és annak környezetéről. A beltéri kamera (melyhez nyitásérzékelőket, szirénát, füstérzékelőt csatlakoztathat) bármikor elérhető telefonról és arcfelismerő funkcióval is rendelkezik, így pontosan tudhatja mikor értek haza családtagjai, illetve ha ismeretlen arcot lát a kameraképen, okostelefonjára azonnal érkezik az értesítés és indíthatja a szirénát is. A kültéri kamera pedig autó, ember és állat között tud különbséget tenni, így otthona környezetéről folyamatos felügyelet biztosít. A termék fő funkcióval, vagyis a beépített LED megvilágítással, infravörös kamerával, mozgásérzékelővel, okostelefonos eléréssel és beépített szirénával teheti még biztonságosabbá otthonát. Bekötési nagyon felhasználóbarát, meg WiFi-s rendszerének köszönhetően és kültéri lámpa helyére felszerelve azonnal élvezhetük a termék előnyeit.

4.) Online oktatások

Mivel a 2020-as évben is sok új termék került fel a Legrand palettájára, ezért idén is nagy hangsúlyt kaptak ezen termékekkel kapcsolatosan az oktatások és ismertetők. Azonban, ahogy mindennapi életünket átformálta a kialakult vírushelyzet, úgy a partnereinkkel való kapcsolattartásban is alakítanunk kellett, a személyes találkozókat sok esetben online lehetett csak megoldani. Ennek következtében az oktatásaink nagy részét is a virtuális térbe helyeztük át. Magyar felirattal ellátott termékvideók, illetve saját készítésű oktató anyagok készültek el, melyeket azért hoztunk létre, hogy a távolság és a webes lehetőségekből adódó korlátok ellenére is a legtöbb információt tudjuk átadni partnereinknek.

A platformokat tekintve is több verzióval futottak képzéseink: Microsoft Teams értekezlet alapú tréningektől kezdve, a dedikált webinar applikáción át (pl.: WebinarGeek), a Youtube-os oktatóvideó sorozatig. Partnereinkkel karöltve, már több mint 500 részvevőt számlálva indultak el a képzéssorozatok, változatos témákban, mint pl.: új padlódobozok, DLP-S kábelcsatornák, új energia elosztási megoldások (XL3-S, Praktibox S), intelligens szerelvénycsaládok (Valena Life Netatmo, Céliane Netatmo), Netatmo Pro

Keressék további oktatásainkat a legrand.hu-n meghirdetett időpontokban, vagy kövesse Facebook oldalunkat, ahol megosztjuk aktuális képzéseinket (önálló szervezésű, vagy pedig partnereinkkel közös események egyaránt).

Scroll to Top