Kerekasztal beszélgetés: Nyílt forráskódú platformok és a kereskedelmi rendszerek kapcsolata

pén19feb17:00pén18:00Kerekasztal beszélgetés: Nyílt forráskódú platformok és a kereskedelmi rendszerek kapcsolata17:00 - 18:00

Idő

(Péntek) 17:00 - 18:00

Színpad

Intelligens Épületek Színpad

Az esemény előadói

 • Balogh Zoltán

  Balogh Zoltán

  Elnök, KNX Hungary

  A KNX Hungary Egyesület elnöke, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnökségi tagja. Villamosmérnökként végzett. Több mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezik az épületautomatizálás, intelligens épületek területén.
  1996 óta foglalkozik a KNX épületautomatizálási rendszerrel.
  A KNX az egyetlen nyitott szabványú épületfelügyeleti rendszer, amely megfelel a vonatkozó szabványoknak. 1996-ban Németországban elvégezte a KNX tervezői és üzembehelyezői képzést, majd 1998-ban KNX oktatói oklevelet szerezett.
  Az Elektro-Kamleithner Kft. ügyvezetője és tulajdonosa. Cége több KNX gyártó hazai vezérképviseletét látja el. Csapata 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.
  2008-óta a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület elnöke.

  Elnök, KNX Hungary

 • Bíró Róbert

  Bíró Róbert

  Fejlesztési vezető, Chameleon Smart Home

  Fejlesztési vezető, Chameleon Smart Home

 • Halmos Gyula

  Halmos Gyula

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

 • Janóczki Zsolt

  Janóczki Zsolt

  Értékesítési vezető, Legrand

  Értékesítési vezető, Legrand

 • Kocsis Tamás

  Kocsis Tamás

  ICS/OT biztonságtechnikai szakértő, Alverad

  Az Alverad egy tanúsított kiberbiztonsági vizsgálólaboratórium, amelyet a Nemzeti Akkreditáló Hatóság akkreditált. Főleg etikus hackeléssel és biztonsági vizsgálatokkal foglalkozunk, így a klasszikus sérülékenységvizsgálatok mellett a például IoT eszközök vagy ipari eszközök biztonsági bevizsgálását és értékelését is végezzük. Van egy Xiaomi porszívóm, de inkább már nem használom, olcsóért eladó!

  ICS/OT biztonságtechnikai szakértő, Alverad

 • Lángh Tamás

  Lángh Tamás

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

  “Fiatal mérnökök vagyunk, több évnyi, multinacionális cégeknél szerzett szoftverfejlesztési és innovációs tapasztalattal. Hozzászoktunk, hogy ezen a területen minden gyorsan változik, így ehhez alkalmazkodva alakítottuk ki a Yabune Home Okosotthon rendszerét. Ismerjük a legújabb irányok, és az Internet of Things (IoT) kihívásait. Láttuk több rendszer telepítését közvetlen közelből és szakmai hátterünknek köszönhetően is látjuk a világ digitális transzformációjának kihívásait.

  Ekkor született meg az ötlet, hogy a nyílt forráskódú Home Assistant otthon automatizálási szoftver sokoldalúságára és az évek során komplex informatikai rendszerek tervezésével és karbantartásával megszerzett tudásunkra építve megalkossunk egy minden igényt kielégítő, versenyképes megoldást.
  Ennek sikerére alapozva döntöttük el, hogy a versenyszférában és elosztott rendszerekkel szerzett tapasztalatainkat kamatoztatva, olyan megoldásokat nyújtsunk mind DIY, laikus és telepítő kollégáknak, amely elő segíti az okosotthonforradalmát.”

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

 • Zsák Péter

  Zsák Péter

  Ügyvezető-tulajdonos, Smartopert Kft.

  “„A hálószoba lámpa kapcsolójához miért nincs távirányító?” Ez volt az a kérdés, ami elindított 2013-ban az okosotthonok világa felé, ekkor fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az otthonomat még kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban energiatakarékosabbá teszem.
  Évekig nézelődtem a piacon fellelhető megoldások között, de még alaposabb utánajárás után sem tudtam eligazodni a rengeteg lehetőség és megoldás között. Az idő során azt vettem észre, hogy mások is hasonló helyzetbe kerültek, mint annak idején én.
  Feladatomnak éreztem, hogy segítsek nekik, így megalapítottam a Smartopert Kft-t és életre keltettem az Okosotthon Guru márkát, ahol márkafüggetlenül segítek eligazodni azoknak, akik okosotthont szeretnének, hogy valóban rájuk szabott okosotthonuk legyen.
  A Smartopert Partners pedig naprakész tudást biztosít a szakembereknek a piacon lévő megoldásokhoz, mert így lehetnek kiemelkedőek a területükön és szolgálhatják az ügyfeleik érdekeit.”

  Ügyvezető-tulajdonos, Smartopert Kft.