Kerekasztal beszélgetés: Az okosotthon piac aktuális helyzete és jövője Magyarországon és a világon

pén03jún17:10pén18:00Kerekasztal beszélgetés: Az okosotthon piac aktuális helyzete és jövője Magyarországon és a világon

Idő

(Péntek) 17:10 - 18:00

Színpad

Lurdy Rendezvényközpont 5. terem

Könyves Kálmán krt. 12-14

Az esemény előadói

 • Balogh Zoltán

  Balogh Zoltán

  Elnök, KNX Hungary

  A KNX Hungary Egyesület elnöke, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnökségi tagja. Villamosmérnökként végzett. Több mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezik az épületautomatizálás, intelligens épületek területén.
  1996 óta foglalkozik a KNX épületautomatizálási rendszerrel.
  A KNX az egyetlen nyitott szabványú épületfelügyeleti rendszer, amely megfelel a vonatkozó szabványoknak. 1996-ban Németországban elvégezte a KNX tervezői és üzembehelyezői képzést, majd 1998-ban KNX oktatói oklevelet szerezett.
  Az Elektro-Kamleithner Kft. ügyvezetője és tulajdonosa. Cége több KNX gyártó hazai vezérképviseletét látja el. Csapata 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.
  2008-óta a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület elnöke.

  Elnök, KNX Hungary

 • Czövek Endre

  Czövek Endre

  Értékesítési vezető, Legrand

  Műszaki menedzser, villamosmérnök és közgazdász végzettségű. 2007 óta Legrand alkalmazott, kezdetekben erősáramú termékmenedzser majd üzletfejlesztő. Négy éve értékesítési vezetőként feladata a Legrand kínálatának informatikai piacra történő bevezetése, valamint adatközpontokhoz kapcsolódó rendszerek hazai értékesítése. Főbb szakterületei közé tartozik a kisfeszültségű energiaelosztás és védelem, strukturált hálózat, szünetmentes áramellátás és épületautomatizálás.

  Értékesítési vezető, Legrand

 • Halmos Gyula

  Halmos Gyula

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

 • Kálmán Gergely

  Kálmán Gergely

  Beszerzési vezető, AccessPoint Kft.

  Beszerzési vezető, AccessPoint Kft.

 • Koza Andor

  Koza Andor

  Smart Pierre, CEO

  Smart Pierre, CEO

 • Lángh Tamás

  Lángh Tamás

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

  „Fiatal mérnökök vagyunk, több évnyi, multinacionális cégeknél szerzett szoftverfejlesztési és innovációs tapasztalattal. Hozzászoktunk, hogy ezen a területen minden gyorsan változik, így ehhez alkalmazkodva alakítottuk ki a Yabune Home Okosotthon rendszerét. Ismerjük a legújabb irányok, és az Internet of Things (IoT) kihívásait. Láttuk több rendszer telepítését közvetlen közelből és szakmai hátterünknek köszönhetően is látjuk a világ digitális transzformációjának kihívásait.

  Ekkor született meg az ötlet, hogy a nyílt forráskódú Home Assistant otthon automatizálási szoftver sokoldalúságára és az évek során komplex informatikai rendszerek tervezésével és karbantartásával megszerzett tudásunkra építve megalkossunk egy minden igényt kielégítő, versenyképes megoldást.
  Ennek sikerére alapozva döntöttük el, hogy a versenyszférában és elosztott rendszerekkel szerzett tapasztalatainkat kamatoztatva, olyan megoldásokat nyújtsunk mind DIY, laikus és telepítő kollégáknak, amely elő segíti az okosotthonforradalmát.”

  Tulajdonos, Yabune Solution Kft.

 • Sándor Barnabás

  Sándor Barnabás

  Kiberbiztonsági mérnök, Okosítsa otthonát

  Sándor Barnabás vagyok az Okosítsa Otthonát alapítója. Okleveles biztonságtechnikai mérnök és minősített etikus hacker vagyok. Az informatika területén több, mint 10 éves tervezői és üzemeltetői tapasztalattal rendelkezem. Fő szakterületem a kiberbiztonság, ahol szoftverek sérülékenységvizsgálatában, digitális aláírás és PKI rendszerekben, továbbá hálózatok biztonságának kiépítésében is részt vettem már, főleg multinacionális vállalatoknál és KKV cégeknél. Az évről évre megszerzett tapasztalat és tudás vezetett oda, hogy kiemelten fontos számomra a folyamatos fejlődés, éppen ezért jelenleg az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában, folytatok tanulmányokat. Doktori témám az okos városok és IoT eszközök kiberbiztonságak kapcsolata.

  Kiberbiztonsági mérnök, Okosítsa otthonát

 • Simon Attila

  Simon Attila

  Ügyvezető-tulajdonos, Marketcom

  Attila a számos okosotthon, avagy okosvillamossági márka magyarországi hivatalos disztribútoraként működő MarketCom Kft. vezetője. Végzettségét tekintve közgazdász, szakmai karrierjében IT megoldás értékesítés, marketing tanácsadó cég, valamint nemzetközi autóipari IT megoldások értékesítése és globális B2C szolgáltatási üzletág kialakítása is megtalálható.

  Évekkel ezelőtt magába szippantotta az okosotthon világa. Jelentős tapasztalata van mind a cég portfóliójába tartozó eWeLink felhő-platformot használó Sonoff és SmartWise megoldások, mind piaci vetélytársuk, a Shelly eszközök terén. Előadásában e két népszerű Wi-Fi-s márka, a kínai Sonoff és az európai Shelly összehasonlítására vállalkozik.

  Ügyvezető-tulajdonos, Marketcom

 • Zalai Gábor

  Zalai Gábor

  CTO, Metrodom

  A számítógépek, kütyük iránti érdeklődésem egy hideg és napos, januári délután fogant, valamikor ’84 környékén, amikor családi barátainknál először odaülhettem egy ZX81 elé és a hozzá tartozó könyvből begépelhettem egy BASIC programot, ami működött. Csodát láttam 8 évesen. Az érdeklődésből szerelem lett, sokáig hobbiként, aztán munkaként. Mára az egyik legnagyobb magyar lakóingatlan-fejlesztő cég IT-vezetőjeként vagyok felelős nem csak a cég IT infrastruktúrájával kapcsolatos döntésekért, üzemeltetéséért. Legfontosabb és legnagyobb területem a cég által kínált lakások és épületek okossá tétele, kezdve a megfelelő technológia és rendszer kiválasztásától a beépítő alvállalkozó szakmai irányításáig. Ezáltal az okosotthon-iparág teljes vertikumát átlátom, az eszközfejlesztéstől a végfelhasználókig.

  CTO, Metrodom

Scroll to Top