Egy még intelligensebb termosztát

pén19feb14:30pén15:00Egy még intelligensebb termosztát14:30 - 15:00

Event Details

“Termosztátot a legtöbb modern háztartásban találunk, így nem kell őt különösebben bemutatni. Legfontosabb követelmény vele szemben, hogy stabilan tartson egy kívánatos hőmérsékletet a fűtő/hűtő rendszerek szabályozásával. Evolúciója során az egyszerű ON/OFF őstől – THERMO ONOFF eljutottunk a THERMO SAPIENS-ig, az intelligens egyedig, mely képes megtanulni a felhasználók szokásait bizonyos fokig és figyelembe venni az emberek komfortérzetét is a legjobb tudása szerint.

Kutató csapatunk evvel nem elégedett meg és kifejlesztette a THERMO OPTIMAL-t, azaz az OPTITHERM-et, mely a Chameleon okosotthon rendszerre csatlakozva egy neurális hálózat alapú prediktív modell segítségével maximalizálja a hűtés/fűtés hatékonyságot és a komfortérzetet. Elsősorban a nagy hőtehetetlenséggel bíró felületfűtés és hűtés rendszereknél van igazán elemében. Az előadás során megfigyelhetjük a kifejlesztett egyedek viselkedését szimulációkban és természetes közegükben, azaz irodákban és lakóhelyiségekben is

Több

Idő

(Péntek) 14:30 - 15:00

Színpad

Chameleon Smart Home Színpad

Az esemény előadói

  • Mike Szabolcs

    Mike Szabolcs

    Vezető kutató-fejlesztő, Ignis Computer Kft.

    Mike Szabolcs kutató, mérnök fizikusként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen optika szakirányon. Az amerikai Santa Fe Institue-nál volt doktorandusz komplex tőzsdei modellek témakörben. Több évig hálózatokkal és gazdasági modellezéssel foglalkozott. Jelenleg gépi látás és mesterséges intelligencia projektek vezető kutatója.

    Vezető kutató-fejlesztő, Ignis Computer Kft.